Cum să alegi o canapea comodă?

Pentru a alege o canapea confortabilă, trebuie să Vă decideți cu parametrii necesari și pentru ce va fi predestinată acesta.
Canapeaua care Vă permite să Vă relaxați sau confortabil s
ă vizionați televizorul cu familia, este semnificativ diferită de o canapea de birou. O astfel de canapea are la baza sa elemente mobile care le permit interlocutorilor ocazia de a se întoarce unul către celălalt.

Pe canapeaua tradițională spatele se va obosi foarte repede, deaceea este bine să optam pentru o canapea cu sistem mobil de susținere, permițându-Vă să Vă relaxați.

O variantă universală sunt canapele-insule care au o forma rotungită, dotate cu "inserții" pentru spate.
Pentru somn puteți alege o canapea-transformer sau canapea-pat de tip ospitalier. Astfel de modele sunt produse cu un mecanism modern neobișnuit sau într-o versiune clasică ieftină.

Cum să alegeți înălțimea canapelei?
Înălțimea standard este considerată de 42cm de la nivelul podelei, dar multe fabrici propun oferte de canapele de diferite înălțimi, acest lucru Vă permite să faceți o alegere optimală pentru Dvs.
Diferența de 2 cm, o simt foarte bine oamenii de statură înaltă, mai confortabil le este să stea pe o canapea înaltă.
În cazul, în care mobilierul este ales pentru persoanele în vârstă, se i-a în considerare că de pe o canapea joasă este mai dificil să se ridice. 

Gradul de duritate a canapelei
Se consideră că o canapea dură este mai rezistentă în timp, dar este important să faceți alegerea după preferințele Dvs.
Unora le place o canapea moale, altora rigidă. Aceste proprietăți se obțin datorită umpluturii folosite.

Înălțimea și adâncimea canapelei
De obicei, înălțimea și adâncimea se fac la fel.

În majoritatea modelelor de canapele, spateaza are o înălțime la nivelul gâtului iar, uneori, mai mare.

Pentru o odihnă confortabilă sunt realizate canapele moi, cu spateaza înaltă și o adâncime a locului de șezut mai mare, ceea ce permite o susținere  bună a spatelui.

Șoldul unui adult în medie are o lungime de 60cm, astfel încât adâncimea scaunului cel mai adesea corespunde aceastei mărimi.
Modelele cu o adâncime de la 70cm în sus, cel mai des sunt echipate cu pernuțe confortabile.
Canapelele, destinate pentru odihnă în poziție semi-culcată sunt fabricate cu spetează mai mică dar cu o adîncime a scaunului până la 100-125cm.

 

Despre compromisuri
În cazul, în care membrii familiei au preferințe deferite despre odihna confortabilă, unul mai mult timp petrece în poziție culcată, iar celălalt în poziție așezată – trebuie ales un compromis.

În astfel de cazuri o ieșire din situație sunt canapelele care se rugulează atât la spate cât și la picioare.
În magazinul nostru on-line puteți găsi  canapele care corespund tuturor parametrilor și necesităților Dvs.

Ce canapea este mai confortabilă? Răspunsul la această întrebare este bazată pe obiceiurile, preferințele și scopul pentru care Dvs. ați ales canapeaua.